Συνταγές για το σπίτι
 
Πάστα φλώρα νηστίσιμη
 
  • ΥΛΙΚΑ
    250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
    250 ml. Χυμό Πορτοκάλι Creta Fresh
    2 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
    125 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
    3 κ.σ. κονιάκ
    60 γρ. ζάχαρη
    400 γρ. μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το χυμό και το ελαιόλαδο. Αφού λιώσει βάζουμε  τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα και ρίχνουμε τη μαρμελάδα.
Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσει.