PIZZA CHIENA

60'
Χρόνος Προετοιμασίας
4 ώρες
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
∆ιαλύουµε το αλάτι στο νερό, στη συνέχεια βάζουµε τα αλεύρια και τη µαγιά στο µπολ του µίξερ µε τον γάντζο και ρίχνουµε το νερό σιγά-σιγά, περιµένοντας να κορδώσει η ζύµη στο γάντζο, ώστε να γίνει λεία. Προς το τέλος προσθέτουµε λίγο-λίγο το λάδι, αφήνοντάς το να
απορροφηθεί εντελώς στη ζύµη. Βάζουµε το ζυµάρι σε ένα µεγάλο, ελαφρώς λαδωµένο µπολ, σκεπάζουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε να φουσκώσει στον σβηστό φούρνο για τουλάχιστον 2 – 2,5 ώρες.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα µπολ βάζουµε τη ρικότα, τα αυγά, το πιπέρι, την παρµεζάνα, το αλάτι και το τριµµένο πεκορίνο και ανακατεύουµε µε ένα σύρµα. Προσθέτουµε το προβολόνε και τα αλλαντικά. Ανακατεύουµε και κρατάµε στην άκρη. Όταν φουσκώσει η ζύµη, τη χωρίζουµε σε δύο
κοµµάτια των 300 γρ. και 200 γρ. και τα ανοίγουµε ώστε να σχηµατιστούν δύο στρογγυλά φύλλα (όπως µία πίτσα). Βάζουµε τον µεγαλύτερο στη βάση της λαδωµένης φόρµας, µεταφέρουµε τη γέµιση και κλείνουµε µε το µικρότερο φύλλο, τσιµπώντας τις άκρες και τυλίγοντας προς τα µέσα (αφού έχουµε αφήσεις τον αέρα να φύγει). Αφήνουµε την πίτσα να φουσκώσει για άλλη µια ώρα στον σβηστό φούρνο. Στη συνέχεια, χτυπάµε ένα αυγό, αλείφουµε την επιφάνεια της πίτσας, την τρυπάµε µε µια ξύλινη οδοντογλυφίδα και την ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 175°C για 1 ώρα περίπου. Μόλις ψηθεί, αφήνουµε την πίτσα να κρυώσει εντελώς µέσα στη φόρµα και την τοποθετούµε σε πιατέλα σερβιρίσµατος.

Chef: Giorgio Manganiello

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤH ZYMH ( ΦΌΡΜΑ 24εκ.)

  • 200 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 250 γρ. Μίγµα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 300 γρ. νερό
  • 7 γρ. ξηρή µαγιά (ή 3,5 γρ. µε αναµονή 4 ώρες)
  • 8 γρ. αλάτι
  • σουσάμι
  • 20 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 250 γρ. ρικότα
  • 130 γρ. αλλαντικά κοµµένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. τριµµένο προβολόνε καπνιστό
  • 100 γρ. τριµµένη παρµεζάνα
  • 50 γρ. τριµµένο πεκορίνο
  • 4 αυγά
  • άφθονο αλεσµένο µαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειµµα

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Ταψί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ