Οι Μυλοι Σημερα

Οι δραστηριότητες των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ πλέον εκτείνονται στους εξής τομείς: Άλευρα, Γαλακτοκομικά, προϊόντα προερχόμενα από Δημητριακούς καρπούς, Ζωοτροφές, Βιοκαύσιμα. Επιπλέον, έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εμπορική σύμπραξη με τίτλο Delights of Crete.

Στον κλάδο των αλεύρων (επαγγελματικών και καταναλωτικών), η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, επενδύοντας συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων. Τα προϊόντα ακολουθούν τα πιο αυστηρά ποιοτικά κριτήρια από το στάδιο της αγοράς της πρώτης ύλης έως και τη διακίνηση των τελικών προϊόντων. Παράγονται 300 και πλέον κωδικοί αλεύρων που αναδεικνύουν την εξειδίκευση, τον προσανατολισμό στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, αλλά και τη δυνατότητά ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον πελάτη, αλεύρων προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες του. Η εταιρία παρέχει τεχνική υποστήριξη στους επαγγελματίες αρτοποιούς με εξειδικευμένους τεχνολόγους τροφίμων, δίνοντας λύσεις τεχνικής φύσης ή βοηθώντας τους να αναπτύξουν νέα προϊόντα. Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ήταν η πρώτη ελληνική αλευροβιομηχανία που ανέπτυξε σειρά λειτουργικών αλεύρων ήδη από το 2008 υπό το brand «Πλάθω Υγεία».

Στον κλάδο των γαλακτοκομικών, οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ δραστηριοποιούνται πλέον μέσω της συμμετοχής τους στην Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Κρήτης Α.Ε., πάντα υπό το brand Βέρο Κρητικό, το οποίο έχει αποκτήσει θέση συνώνυμη με την ποιότητα. Κύριο όχημα ανάπτυξης παραμένει το κρητικό κατσικίσιο γάλα καθώς και προϊόντα που παράγονται από αυτό όπως το γιαούρτι και το παγωτό. Μέλημα της εταιρίας είναι η απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής κατσικίσιου γάλακτος του νησιού, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου όλης της τροφικής αλυσίδας των ζώων, μέσω των ζωοτροφών της εταιρίας. Το δίκτυο διανομής δεν περιορίζεται μόνο στην Κρήτη, ενώ το 2018 ξεκίνησε διάθεση χύμα γάλακτος μέσω αυτόματων πωλητών, που φέρουν το σήμα «Το Καθημερινό Γάλα» και είναι τοποθετημένοι σε μικρά σημεία πώλησης, δίνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Ανάμεσα στις καινοτομίες των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ είναι το λανσάρισμα το 2018 της σειράς ροφημάτων χωρίς λακτόζη Vero Cereal. Τα προϊόντα Vero Cereal είναι 100% φυτικά, με χαμηλά λιπαρά και χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, ενώ είναι πηγή εδώδιμων ινών, ασβεστίου και βιταμινών D, B2, B12. Οι πρώτες ύλες είναι ιδιαίτερα προσεγμένες με ιδιαίτερη έμφαση σε υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα της κρητικής γης, όπως είναι το χαρούπι και το πορτοκάλι.

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ έχουν επίσης αναπτύξει το Delights of Crete, το οποίο αποτελεί μία εμπορική συμμαχία τεσσάρων ιστορικών εταιρειών της Κρήτης (ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΒΕΑ, ΒΙΟΧΥΜ, Βέρο Κρητικό), οι οποίες μέσω κοινής προσπάθειας έχουν σκοπό να προωθήσουν τα κρητικά προϊόντα πέρα από τα όρια του νησιού και της χώρας.

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ είναι πιστοποιημένοι με το Πιστοποιητικό Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001: 2015, με το Πιστοποιητικό Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000: 2005, με το Πιστοποιητικό Βιολογικών Αλεύρων και το Πιστοποιητικό Βιολογικών Ζωοτροφών.