PIZZA BAO

60'
Χρόνος Προετοιμασίας
4 ώρες
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για να προετοιµάσετε τη ζύµη για την Bao πίτσα σας, ξεκινήστε θρυµµατίζοντας τη φρέσκια µαγιά µπύρας σε ένα µπολ. Προσθέστε λίγο από το νερό, ανακατέψτε το µείγµα και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Ρίξτε το υπόλοιπο νερό σε µια κανάτα, διαλύστε µέσα το αλάτι και προσθέστε το λάδι. Τοποθετήστε το αλεύρι και τη µαγιά σε ένα µπολ και ρίξτε την κανάτα µε τα υγρά µέσα. Ξεκινήστε να ανακατεύετε τα πάντα µε το χέρι. Αφήστε το µείγµα σε µια λαδωµένη επιφάνεια εργασίας, έτσι η ζύµη δεν θα κινδυνεύσει να κολλήσει και δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε άλλο αλεύρι. Βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και αρχίστε να ζυµώνετε ξεκινώντας από τις εξωτερικές άκρες (παίρνετε το ζυµάρι και το διπλώνετε προς το κέντρο). Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές. Πλάστε µια λεία µπάλα, χωρίς σβόλους, και τοποθετήστε την σε ένα µεγάλο µπολ αλειµµένο ελαφρά µε λάδι. Σκεπάστε το µπολ µε ένα φύλλο µεµβράνης ή ένα πανί και αφήστε τη ζύµη να φουσκώσει για τουλάχιστον 3 ώρες σε θερµοκρασία 30-32°C. Για βέλτιστη διόγκωση, προσέξτε να µην πάρει αέρα η ζύµη και φροντίστε η θερµοκρασία του δωµατίου να µην ξεπεράσει τους 40°C, διαφορετικά η µαγιά µπορεί να αλλοιωθεί. Μόλις η ζύµη τριπλασιαστεί σε όγκο, µπορείτε να την ανοίξετε. Προσθέστε ελαιόλαδο µε ένα πινέλο στη µέση του φύλλου, συµπεριλαµβανοµένης της άκρης. Στη συνέχεια διπλώστε την πίτσα στη µέση (µισό φεγγάρι) και αλείψτε και το πάνω µέρος µε λάδι. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στο µέγιστο και ψήνουµε µέχρι να ροδίσει. Η Bao πίτσα είναι έτοιµη για να τη γεµίσετε όπως θέλετε.

Chef: Giorgio Manganiello

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί