CIAMBELLE DI PASQUA

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
35'
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξύσμα λεμονιού, τη βανιλίνη και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε και το λικέρ. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και, όταν η ζύμη γίνει αρκετά ομοιογενής, τη μεταφέρουμε σε μια σανίδα ζαχαροπλαστικής και τη δουλεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και ομοιογενή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη, δημιουργώντας καρβέλια και δίνοντας τους σχήμα λουκουμά. Τους βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 4-5 λεπτά και μετά τα βγάζουμε για να τα κόψουμε στο πλάι, γύρω-γύρω, σχεδόν μέχρι την καρδιά. Έτσι θα φουσκώσουν και θα ανοίξουν κατά το ψήσιμο στο φούρνο. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ του προθερμασμένου φούρνου στον αέρα, στους 180°C για 30 λεπτά. Για το γλάσο, βάζουμε περίπου 1 ποτήρι νερό με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, αλείφουμε τα Ciambelle Di Pasqua αφού έχουν κρυώσει.

Chef: Giorgio Manganiello

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 5 γρ. αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 50 ml λικέρ oύζο
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 φακελάκι βανιλίνη

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Ταψί