Κρεατοτουρτα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τα αυγά, το βούτυρο και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό. Έχουμε ανακατέψει τη μαγιά με τα 250 γρ. αλεύρι και το προσθέτουμε. Μετά σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε για δυο ώρες. Έχουμε βράσει το αρνί και αφού κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε μικρά κομμάτια. Το ανακατεύουμε με τα τυριά και το δυόσμο. Ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο, βάζουμε στη μέση τη γέμιση και απλώνουμε 5 εκ. πριν το τελείωμα της ζύμης. Λαδώνουμε περιμετρικά και τοποθετούμε από πάνω ένα μικρότερο στρογγυλό φύλλο και κλείνουμε. Αλείφουμε με κρόκο αυγού, ρίχνουμε σησάμι, αφήνουμε μίση ώρα και ψήνουμε στους 170°C για 40-50 λεπτά.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 3 φακ. ξηρή μαγιά
- 120 ml χλιαρό νερό
- 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- 80 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 120 ml ζωμός αρνιού
- 1 kg Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1.5 kg αρνί
- 150 γρ. στάκα
- 1 kg μυζήθρα
- 200 γρ. γραβιέρα
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Κατσαρόλα
- Ταψί