Κουλουρακια Πασχαλινα

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:20
Χρόνος αναμονής
35
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάµε το φυτικό λίπος µε τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουµε τα αυγά, τις βανίλιες και την κοπανισµένη µαστίχα. ∆ιαλύουµε την αµµωνία στο χυµό λεµονιού πάνω από το µίγµα. Προσθέτουµε αλεύρι, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε µια ώρα να ξεκουραστεί. Τα πλάθουµε πολύ λεπτά, τα αλείφουµε µε κρόκο αυγού και τα ψήνουµε στους 170 C µέχρι να ροδίσουν.

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 320 γρ. φυτικό λίπος
  • 6 αυγά
  • 6 βανίλιες
  • 0.5 κιλό ζάχαρη
  • 1 αμμωνία
  • 120 γρ. χυμό λεμονιού
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 1 κιλό Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Ταψί