Γευσεις απο την Κρητη

Οι «Γεύσεις από την Κρήτη» ή αλλιώς «Delights of Crete» αποτελούν μία εμπορική συμμαχία τεσσάρων ιστορικών εταιρειών της Κρήτης οι οποίες μέσω κοινής προσπάθειας έχουν σκοπό να προωθήσουν τα κρητικά προϊόντα πέρα από τα όρια του νησιού και της χώρας.

Όραμα είναι τα προϊόντα που μετέχουν στο Delights of Crete να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες της κρητικής διατροφής και να γίνουν συνώνυμα των ποιοτικών κρητικών προϊόντων, έχοντας σαν αρχή τον σεβασμό στην παράδοση και τον άνθρωπο.

Με αφετηρία βασικά αγαθά που παράγονται στην Κρήτη όπως το αλεύρι, το ελαιόλαδο, οι χυμοί και τα γαλακτοκομικά, το Delights of Crete φιλοδοξεί να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή της Κρήτης και να συμβάλλει στην εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να απολαύσει τα αγαθά της Κρήτης.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο Delights of Crete είναι:

  • Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ξεκίνησαν την παραγωγή αλεύρων στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη το 1928. Σήμερα βρίσκονται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα, ενώ η παραγωγική δραστηριότητά τους εκτείνεται σε τέσσερις τομείς: επαγγελματικά άλευρα, καταναλωτικά άλευρα, ζωοτροφές, βιομάζα ελιάς.
  • Η ΑΒΕΑ ιδρύθηκε το 1889 στα Χανιά και είναι η αρχαιότερη ελαιουργική βιομηχανία στην Ελλάδα. Σήμερα έχει παρουσία σε τομείς δραστηριότητας όπως η τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, η παραγωγή και εμπορία σαπουνιών και καλλυντικών από λάδι ελιάς, το ραφινάρισμα ελαιόλαδων και η επεξεργασία του ελαιοπυρήνα.
  • Η ΒΙΟΧΥΜ, η πρώτη βιομηχανία εκχύμωσης στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1956 στα Χανιά και είναι σήμερα ένα από τα λιγοστά εργοστάσια στη χώρα που ασχολούνται παράλληλα με τη μεταποίηση των εσπεριδοειδών και την τυποποίηση των χυμών.
  • Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ παράγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα Βέρο Κρητικό τα οποία κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από το 2002 και είναι αναγνωρισμένα για την υψηλή ποιότητα και τις αγνές πρώτες ύλες.