RAVIOLI RICOTTA & SPINACI

60'
Χρόνος Προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος αναμονής
4
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Σε ένα µεγάλο τηγάνι ψήνουµε το σπανάκι σκεπασµένο µε καπάκι µέχρι να µαραθεί, θα πάρει λίγα λεπτά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι. Σε ένα µπολ βάζουµε την καλά στραγγισμένη και στεγνή ρικότα με το αυγό, το αλάτι, την παρμεζάνα, το και το ψιλοκομμένο σπανάκι, ανακατεύουμε όλα καλά. Φυλάσσετε στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Βάζουµε το αλεύρι µε τα αυγά σε ένα µπολ και ανακατεύουµε. Μεταφέρουµε στον πάγκο και δουλεύουµε µε τα χέρια µέχρι να οµογενοποιηθεί καλά. Τυλίγουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερµοκρασία δωµατίου. Κόβουµε µερίδες από τα ζυµαρικά µε σπάτουλα και στην αλευρωµένη επιφάνεια ανοίγουµε τη ζύµη πολύ αραιά µε πλάστη, παίρνοντας παραλληλόγραµµα κοµµάτια. Βάζουµε τη γέµιση και διπλώνουµε τη ζύµη. Αφαιρούµε καλά τον αέρα µε τα δάχτυλά και κόβουµε µε ένα κουπάτ 5-6 εκ. περίπου. Μπορείτε να τα µαγειρέψετε σε νερό που έχει πάρει βράση και να τα αλατοπιπερώσετε για γεύση ή να τα παγώσετε για µια ώρα µέχρι να σκληρύνουν και µετά να τα µεταφέρετε σε σακούλες κατάψυξης και να τα ψήσετε κατευθείαν από κατεψυγµένα σε βραστό νερό (χωρίς απόψυξη).

Chef: Giorgio Manganiello

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 350 γρ. τυρί ρικότα καλά στραγγισµένη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 20 γρ. τυρί καπνιστό
  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

  • 3 αυγά
  • 200 γρ. Αλεύρι Για Φύλλο και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ. Σιµιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι
  • Ταψί