Συνταγές για το σπίτι
 
Τσουρέκια γεμιστά με ξηρούς καρπούς cranberry, μήλο και χαρουπόμελο
 
  • ΥΛΙΚΑ
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    6 αυγά
    750 γρ. ζάχαρη 
    2 βανίλιες
    700 ml ηλιέλαιο
    1 κ.γ. κακουλέ
    1 κ.γ. μαστίχα
    1 κ.γ.  μαχλέπι
    200 γρ. μαγιά νωπή
    1 λίτρο χλιαρό νερό
    1 φακ. μπέικιν πάουντερ
    3 κιλά Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
    8 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Μανταρίνι ΒΙΟΧΥΜ

    ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
    5 μήλα τριμμένα
    100 γρ. cranberry
    300 γρ. χοντροκομμένοι ξηροί καρποί
    70 γρ. Χαρουπόμελο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και τα αυγά, μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά με το νερό και έπειτα προσθέτουμε το μίγμα της κατσαρόλας και τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο για 2 ώρες. Χωρίζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνια τα υλικά της γέμισης και ρολάρουμε. Με την ένωση προς τα κάτω αφήνουμε άλλες δύο ώρες να φουσκώσουν, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 160-170 C για 30 λεπτά.