Συνταγές για το σπίτι
 
Λαδοπεταστή
 
  • Υλικά
    1 κιλό Αλεύρι Ολικής από Δίκοκκο σιτάρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
    ή
    1 κιλό Αλεύρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
    1 φακελάκι  μαγιά
    100 γρ. Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
    2 αυγά
    100 γρ. γάλα χλιαρό
    100 γρ. κρασί λευκό
    3 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    150 γρ. φέτα
    1 κ.γ. αλάτι
    150 – 200 γρ. νερό χλιαρό

 

Εκτέλεση
Σε  μια μπασίνα (λεκάνη) βάζουμε το αλεύρι, το μάραθο, το δυόσμο και αναμιγνύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το κρασί και τη μαγιά και με έναν αυγοδάρτη αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το μείγμα στη μπασίνα που έχουμε το αλεύρι με τα βότανα μας και ζυμώνουμε για λίγο. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το αλάτι και τη φέτα θρυμματισμένη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι). Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας για λίγο και πλάθουμε σε πίτες πάχους 10-15 χιλιοστών. Αφήνουμε για μια ώρα περίπου σε ζεστό χώρο μέχρι να ανέβουν. Ψήνουμε στους 180 0C για 45 -50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: Γιάννης Αποστολάκης