Βέρο Κρητικό

Η εταιρεία

 

Ιστορία
Η εμπορική ονομασία Βέρο Κρητικό έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά το 2002 όταν η εταιρεία Κριαράς  Α.Ε., με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, έδωσε στα προϊόντα που παρήγαγε μία νέα ταυτότητα. Τα προϊόντα που κυκλοφόρησαν με την ονομασία Βέρο Κρητικό ήταν η παραδοσιακή γραβιέρα Κρήτης, το φρέσκο κατσικίσιο γάλα σε δύο τύπους, πλήρες και ελαφρύ, το κατσικίσιο γιαούρτι, το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι και όλα τα είδη τυριών (φέτα, ανθότυρος, ξινομυζήθρα, ντακοτύρι - πηχτόγαλο Χανίων κ.ά.).
Το γάλα προερχόταν αποκλειστικά από κατσίκια και πρόβατα της Κρήτης, τα οποία εκτρέφονταν από την πλούσια χλωρίδα του νησιού δίνοντας έτσι εξαιρετική γεύση στα τελικά προϊόντα. Σύντομα το Βέρο Κρητικό απέκτησε σημαντική αναγνωρισιμότητα από το καταναλωτικό κοινό και έγινε συνώνυμο των ποιοτικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων. Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας το 2003 η γραβιέρα Κρήτης 12μηνης ωρίμανσης Βέρο Κρητικό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα βραβεία World Cheese Awards στην κατηγορία σκληρά τυριά ΠΟΠ σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. 
Το 2014 το Βέρο Κρητικό έρχεται ξανά κοντά στους καταναλωτές από την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., με ανανεωμένη εμφάνιση και νέα προϊόντα, αλλά πάντα με προσήλωση στις αγνές πρώτες ύλες, την υψηλή ποιότητα και την τεχνογνωσία.

Όραμα
Όραμά μας είναι τα προϊόντα Βέρο Κρητικό να καταστούν συνώνυμα της ποιότητας στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και με αφετηρία την Κρήτη να συνεισφέρουν στη διάδοση της Κρητικής διατροφής και της Κρητικής κουζίνας. 

Μέτοχοι
Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. απαρτίζεται από τέσσερις μετόχους  με ισομερές ποσοστό 25%. Στην εταιρεία συμμετέχουν οι ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Χανίων, οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, θυγατρική της οποίας ήταν η Κριαράς Α.Ε., η αλυσίδα σουπερμάρκετ ΙΝΚΑ και ο κ. Μηνάς Χαλκιαδάκης, μέτοχος της αλυσίδας σουπερμάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ.