Παραδοσιακη Γαλλικη μπαγκετα

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:40
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζύμωμα: 3 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 280C τον χειμώνα, 220C το καλοκαίρι. Ξεκούραση: 60 λεπτά σε λεκάνη, σκεπασμένη η ζύμη.

Κοπτοδιαιρέτης: 20 τμχ Χ 370 γρ.

Μορφοποίηση: Ελαφριά μορφοποίηση σε μπαγκέτα (60 cm).

Τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί κάνοντας «δίπλες».

Ωρίμανση: 1 ώρα περίπου εκτός στόφας σκεπασμένα με πανί.

Ψήσιμο: Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (2300C) με ατμό, για 40 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ. Για ψωμάκια σάντουιτς ακολουθούμε την ίδια συνταγή και αλλάζουμε την μορφοποίηση σύμφωνα με το σχήμα και το μέγεθος που επιθυμούμε.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1150 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 1.700 γρ. Αλεύρι Κίτρινο Κατ. Μ
  • 1.550 γρ. νερό παγωμένο
  • 85 γρ. αλάτι
  • 35 γρ. μαγιά νωπή
  • 2800 γρ. Poolish (προ-ζύμη)

Εξοπλισμός

  • Λεκάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άλευρα αρτοποιΐας κίτρινα

Κατηγορίας Μ Ψιλό Δυνατό κίτρινο αλεύρι, με σιμιγδάλι, από σκληρά στάρια, που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει ψωμί με υπέροχη γεύση έντονο χρώμα, καιτραγανή κόρα. Ιδανικό για χωριάτικο και σύμμεικτο ψωμί. Κατηγορίας Μ Χονδρό Χονδροαλεσμένο κίτρινο αλεύρι, από σκληρά σιτάρια, που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει γευστικό ψωμί με χονδρή κόρα, τραγανό, με σκάσιμο, χρυσίζων χρώμα, και […]
Περισσότερα

Άλευρα αρτοποιίας λευκά

Τ70 Δυνατό Αλεύρι δυνατό με υψηλή απορρόφηση και πολύ καλή διόγκωση. Δίνει ψωμί με εξαιρετική κυψέλωση και λεπτή κόρα. Αντέχει στην καταπόνηση και είναι κατάλληλο για ταχυζυμωτήρια και για κυλίνδρισμα. Τ70 Απαλό Απαλό αλεύρι για χειροποίητα ζυμάρια που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει εύγευστο χειροποίητο και χωριάτικο ψωμί με καλή κυψέλωση. Ιδανικό για χρήση σε απλά […]
Περισσότερα