Παραδοσιακη Γαλλικη μπαγκετα

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
17:00:00
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Poolish: Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή (κολλώδη) προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης : 4 ώρες @ 24°C ή 15 ώρες @ 4°C.

Ζύμωμα: Ζύμωμα 4 λεπτά στην αργή & 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης : 260C τον χειμώνα, 240C το καλοκαίρι.

Ξεκούραση α΄:  45 λεπτά σε λεκάνη, σκεπασμένη η ζύμη.

Κόψιμο: 360 γρ.

Ξεκούραση β΄: 15 λεπτά.

Μορφοποίηση:  Ελαφριά μορφοποίηση σε μπαγκέτα (60 cm). Τοποθετούμε σε πανί κάνοντας πτυχές.

Ωρίμανση: 45 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα με πανί.

Ψήσιμο: Ψήνουμε σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (250°C) με ατμό, για 25 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

 

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • Poolish (προ-ζύμη)

  • 750 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 750 γρ. Νερό (χλιαρό)
  • 8 γρ. Μαγιά νωπή
  • Ζύμη

  • 2000 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 250 γρ, Μίγμα Μπαγκέτας
  • 1410 γρ. Νερό παγωμένο
  • 60 γρ. Αλάτι
  • 25 γρ. Μαγιά νωπή
  • 60 γρ. Βύνη Ξανθιά
  • 1500 γρ. Poolish

Εξοπλισμός

  • Λεκάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άλευρα αρτοποιίας λευκά

Τ70 Δυνατό Αλεύρι δυνατό με υψηλή απορρόφηση και πολύ καλή διόγκωση. Δίνει ψωμί με εξαιρετική κυψέλωση και λεπτή κόρα. Αντέχει στην καταπόνηση και είναι κατάλληλο για ταχυζυμωτήρια και για κυλίνδρισμα. Τ70 Απαλό Απαλό αλεύρι για χειροποίητα ζυμάρια που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει εύγευστο χειροποίητο και χωριάτικο ψωμί με καλή κυψέλωση. Ιδανικό για χρήση σε απλά […]
Περισσότερα

Άλευρα αρτοποιΐας κίτρινα

Κατηγορίας Μ Ψιλό Δυνατό κίτρινο αλεύρι, με σιμιγδάλι, από σκληρά στάρια, που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει ψωμί με υπέροχη γεύση έντονο χρώμα, καιτραγανή κόρα. Ιδανικό για χωριάτικο και σύμμεικτο ψωμί. Κατηγορίας Μ Χονδρό Χονδροαλεσμένο κίτρινο αλεύρι, από σκληρά σιτάρια, που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει γευστικό ψωμί με χονδρή κόρα, τραγανό, με σκάσιμο, χρυσίζων χρώμα, και […]
Περισσότερα