Λαγανα με Χαρουπι
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:30
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα για 10 λεπτά και στη γρήγορη για 5 λεπτά.
- Κόβουμε το ζυμάρι σε μπάλες των 450 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε τη λαγάνα με τον πλάστη ή τη σφολιατομηχανή και την τοποθετούμε για ωρίμανση σε ήπια στόφα με συνθήκες 65% υγρασία και 35 0C, για περίπου 40 λεπτά.
- Μετά το πέρας της ωρίμανσης της κάνουμε μικρές λακκούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο και ψεκάζουμε με νερό. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε με ατμό σε ταμπανωτό φούρνο στους 2300C για 25 λεπτά περίπου. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 1000 g Μίγμα Χαρουπάλευρο Αρτοποιίας
- 20 g Αλάτι
- 30 g Μαγιά
- 50 Νερό Λάδι
- 600 Νερό Νερό