ΤΑΡΤΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
06:30
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 cm, κόβουμε με ένα τσέρκι και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 15 λεπτά με βαρίδια στο κέντρο της τάρτας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρόφημα χαρουπιού να βράσει και ταυτόχρονα σε ένα μπολ ανακατεύουμε ζάχαρη, αυγά και corn flour.
Μόλις βράσει το ρόφημα βαζουμε το μισό στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Το επιστέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ολο το μείγμα μέχρι να δέσει. Μόλις δέσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στην ψημένη τάρτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και είναι έτοιμο!

Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Τσέρκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ρόφημα Βρώμης με Χαρούπι και Κακάο

Το Ρόφημα Βρώμης VERO CEREAL αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, νηστεύουν, ακολουθούν φυτική διατροφή ή διατροφή χαμηλών λιπαρών. Το χαρούπι είναι υψηλής διατροφικής αξίας συστατικό, ενώ είναι γλυκό όπως η ζάχαρη αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες. Κατάλληλο για vegans Νηστίσιμο Χαμηλά λιπαρά Περιέχει φυσικά σάκχαρα Πηγή εδώδιμων ινών, ασβεστίου, βιταμινών D, […]
Περισσότερα

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, […]
Περισσότερα