ΤΑΡΤΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΡΟΦΗΜΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 cm, κόβουμε με ένα τσέρκι και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 15 λεπτά με βαρίδια στο κέντρο της τάρτας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρόφημα χαρουπιού να βράσει και ταυτόχρονα σε ένα μπολ ανακατεύουμε ζάχαρη, αυγά και corn flour.
Μόλις βράσει το ρόφημα βαζουμε το μισό στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Το επιστέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ολο το μείγμα μέχρι να δέσει. Μόλις δέσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στην ψημένη τάρτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και είναι έτοιμο!
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
- 230 γρ. Αλεύρι μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 40 γρ. αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. βούτυρο
- μια πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ
- 500 ml Ρόφημα Βρώμης με Χαρούπι και Κακάο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 40 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. αυγά
- 40 γρ. corn flour
- 60 γρ. βούτυρο
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Κατσαρόλα
- Τσέρκι