Πιτες ολικης αλεσης με σουσαμι
15'
Χρόνος Προετοιμασίας
10΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το πρώτο στάδιο, προσθέτουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Για το δεύτερο στάδιο, συμπληρώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά στο μπωλ και θα δημιουργηθεί ένας χυμός παχύρευστος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και με τη βοήθεια μιας ελαστικής σπάτουλας (μαρίζ) γυρνάμε 1 – 2 φορές ενώ ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Τρώγονται ζεστές και τις γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας (τους συμπεριφερόμαστε ως μία λεπτότερη πίτα από σουβλάκι).
Chef: Χρήστος Σαριδάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
1ο ΣΤΑΔΙΟ
- 250 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 20 γρ. μέλι
2ο ΣΤΑΔΙΟ
- 50 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- 4 γρ. αλάτι
- 120 γρ. Αλεύρι Δίκοκκο Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 120 γρ. σησάμι λευκό
- 30 γρ. σησάμι μαύρο
Εξοπλισμός
- Μπωλ
- Τηγάνι