Τυροπιτες σπιτικες

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:40
Χρόνος αναμονής
25
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι και τρίβουμε καλά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το κρόκο και το γιαούρτι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε φύλλο με πάχος 2 χιλ. και κόβουμε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 10 εκ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στα δύο και πατάμε τις άκρες με τα δάκτυλα για να κολλήσουν. Τις βάζουμε στη λαμαρίνα, τις αλείφουμε με κρόκο
και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

  • 115 γρ. Βούτυρο
  • 120 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Κορωνέικης ποικιλίας
  • 150 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι Πλήρες Βέρο Κρητικό
  • 1 Κρόκος αυγού
  • 5 γρ. Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 250 γρ. Φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. Γραβιέρα
  • 45 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 2 Αυγά
  • 1 Ασπράδι αυγού
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ

  • 1 Κρόκος αυγού

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Λαμαρίνα