Ταρτα με κουνουπιδι και καραμελωμενα κρεμμυδια

55΄
Χρόνος Προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κυβάκια και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει καλά την βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τα άλευρα και σχηματίζουμε μία θρυμματισμένη ζύμη. Έπειτα προσθέτουμε το νερό το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Απλώνουμε σε μία ταρτιέρα 26 εκ. και ψήνουμε στους 180βαθμούς κελσίου πάνω κάτω αέρα για 13 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Μετά προσθέτουμε το κουνουπίδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Σουρώνουμε τα υγρά σε ένα μπωλ και μέσα σε αυτά βάζουμε τo κατσικίσιο τυρί, τα αυγά το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το σουρωμένο κουνουπίδι και τα κρεμμύδια ανακατεύουμε ελαφρώς και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω κάτω αέρα.

Chef: Χρήστος Σαριδάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπωλ
  • Τηγάνι
  • Ταρτιέρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι Σκληρό

Το Σκληρό αλεύρι παράγεται από επιλεγμένα στάρια και είναι κατάλληλο για πολλές εφαρμογές της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής στην κουζίνα σας. Μπορείτε να ανοίγετε άψογα φύλλο, ενώ είναι κατάλληλο για βασιλόπιτες και κάθε είδους πίτες, για πίτσες και ξεροτήγανα, για λουκουμάδες, κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει […]
Περισσότερα

Αλεύρι Ολικής από Δίκοκκο

Το Δίκοκκο Σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο και ήταν βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά δημητριακά καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Ο γλυκαιμικός δείκτης του είναι χαμηλότερος από το κοινό σιτάρι και θεωρείται καταλληλότερο στη διατροφή των […]
Περισσότερα

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα