Λαδοπεταστη

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:20
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια μπασίνα (λεκάνη) βάζουμε το αλεύρι, το μάραθο, το δυόσμο και αναμιγνύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το κρασί και τη μαγιά και με έναν αυγοδάρτη αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το μείγμα στη μπασίνα που έχουμε το αλεύρι με τα βότανα μας και ζυμώνουμε για λίγο. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το αλάτι και τη φέτα θρυμματισμένη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι). Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας για λίγο και πλάθουμε σε πίτες πάχους 10-15 χιλιοστών. Αφήνουμε για μια ώρα περίπου σε ζεστό χώρο μέχρι να ανέβουν. Ψήνουμε στους 180°C για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Chef: Ιωάννης Αποστολάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Λεκάνη