Αλμυρο κεικ ολικης αλεσης με πρασο και κρητικα τυρια

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
70΄
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα με το λάδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε το μείγμα αναμειγνύοντας τα αλεύρια με το baking, τα αυγά, το ελαιόλαδο και όσο νερό χρειαστεί για έναν παχύρευστο χυλό. Προσθέτουμε τα τυριά και το πράσο, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για μια ώρα και 10 λεπτά στους 180 ˚C μέχρι να ροδίσει.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 250 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 350 ml νερό χλιαρό
- 0.5 κ.γ. baking powder
- 2 αυγά
- 3 πράσα το λευκό μέρος
- 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά ΑΒΕΑ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Αλάτι καπνιστό
- Μαύρο πιπέρι
- 100 γρ. γραβιέρα σε κύβους
- 100 γρ. πρόβειο σκληρό τυρί σε κύβους
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Τηγάνι
- Φόρμα κέικ