CINAMMON COFFEE ROLL

40'
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
15
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σε κάδο μίξερ με γάντζο ανακατέψτε μαζί το ζεστό γάλα, την ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε μέχρι να αφρίσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ξεκινήστε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά σε μέτρια ταχύχητα για 8 με 10 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Αναδέψτε κρέμα τυρί και το αφρατεμένο βούτυρο, μετά την ζάχαρη άχνη και τέλος την κρέμα με τον καφέ. Χτυπάτε μέχρι η υφή να είναι λεία. Προθερμαίνουμε στους 170 C. Ανοίξτε το ζυμάρι 30χ60 εκ., απλώστε την γέμιση και ρολάρετε. Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί 23 χ 33 εκ. Μεριδοποιούμε σε 15 κομμάτια και αφήνουμε να διπλασιαστούν. Ψήνουμε στους 170 C για περίπου 21 λεπτά. Με μία σακούλα ζαχ/κής περνάμε το γλάσο από πάνω.

Chef: Σεραφείμ Καραντζιούνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 240 ml ζεστό Kατσικίσιο Γάλα ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
  • 64 γρ. ζάχαρη
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
  • 560 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 73 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό μεσαίο σε θερμοκασία δωματίου
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κ.σ. καφέ espresso αλεσμένος
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 248 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 60 ml κρέμα τυρί
  • 56 γρ. βούτυρο αφρατεμένο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ. καφέ espresso

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Ταψί