Λαγανα με Tritordeum
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2:30
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά στην αργή και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
- Κόβουμε τη ζύμη, μορφοποιούμε σε μπάλες των 450 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε σκεπασμένες για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε τις λαγάνες και τις τοποθετούμε για ωρίμανση 40 λεπτά περίπου σε ήπια στόφα με συνθήκες 65% υγρασία και 35C θερμοκρασία.
- Κάνουμε μικρές λακκούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο και ψεκάζουμε με νερό. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο.
- Ψήνουμε με ατμό σε ταμπανωτό φούρνο στους 230C για 25 λεπτά περίπου. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 4250 g Αλεύρι Tritordeum
- 750 g Αλεύρι Ολικής Σκληρό (πετρόμυλου)
- 100 g Αλάτι
- 125 g Μαγιά
- 250 g Ελαιόλαδο
- 20 g Κρεμμύδι (σκόνη)
- 200 g Ταχίνι
- 3000 g Νερό