Κριτσινια με Αλευρι Γραβιερας

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη (ή το φυτικό λίπος), τη μουστάρδα και όλα τα υγρά (ηλιέλαιο, κρασί και κονιάκ ή ρακή) με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γραβιέρας μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το baking powder και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Εναλλακτικά σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα με σκόρδο, πιπεριά, πάστα ελιάς με ρίγανη κλπ.
  • Πλάθουμε τα κριτσίνια, τα αυγώνουμε και περνάμε σουσάμι με μαυροσούσαμο για décor.
  • Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1950C για 15 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 300 g Ηλιέλαιο
  • 75 g Μαργαρίνη ή φυτικό λίπος
  • 300 g Κρασί
  • 60 g Κονιάκ ή ρακή
  • 50 g Μουστάρδα
  • 3 g Πάπρικα γλυκιά
  • 20 g Αλάτι
  • 20 g Ζάχαρη
  • 15 g Baking Powder
  • 1000 g Αλεύρι Γραβιέρας