Κριτσινια με Αλευρι Γραβιερας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη (ή το φυτικό λίπος), τη μουστάρδα και όλα τα υγρά (ηλιέλαιο, κρασί και κονιάκ ή ρακή) με τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γραβιέρας μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το baking powder και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Εναλλακτικά σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα με σκόρδο, πιπεριά, πάστα ελιάς με ρίγανη κλπ.
- Πλάθουμε τα κριτσίνια, τα αυγώνουμε και περνάμε σουσάμι με μαυροσούσαμο για décor.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1950C για 15 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 300 g Ηλιέλαιο
- 75 g Μαργαρίνη ή φυτικό λίπος
- 300 g Κρασί
- 60 g Κονιάκ ή ρακή
- 50 g Μουστάρδα
- 3 g Πάπρικα γλυκιά
- 20 g Αλάτι
- 20 g Ζάχαρη
- 15 g Baking Powder
- 1000 g Αλεύρι Γραβιέρας