Παξιμαδι απο Δικοκκο Σιταρι (100%)

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
04:15
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
4
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 12 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στη γρήγορη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο, κόβουμε και ζυγίζουμε στο επιθυμητό βάρος και μορφοποιούμε σε μπαστούνια. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και χαράσσουμε με τη σπάτουλα μέχρι κάτω. Ξεκουράζουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 45 – 60 λεπτά (ανάλογα τις συνθήκες) ή στη στόφα (300C και 60% υγρασία) για 30 λεπτά. Ψήνουμε στους 2200C για 40 λεπτά. Ανοίγουμε τα τάμπερ, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους  2000C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσουν, διαχωρίζουμε τα παξιμάδια, τα απλώνουμε σε λαμαρίνα και τα ξηραίνουμε στους 1200C για 2 ώρες περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1200 γρ. Αλεύρι Δίκοκκο ολικής άλεσης
  • 250 γρ. νερό
  • 30 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μαγιά νωπή
  • 1660 γρ. poolish (ώριμο)

Εξοπλισμός

  • Λαμαρίνα