Κουλουρι Θεσσαλονικης με Tritordeum
15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο για 6 λεπτά στην αργή και 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Διπλώνουμε και ξεκουράζουμε τη ζύμη σε πάγκο για 30 λεπτά.
Κόβουμε στα 100 γρ., πλάθουμε τα φυτίλια σε δύο φάσεις, τα βουτάμε σε ζεστό νερό με σταφιδίνη, σε σουσάμι, σχηματίζουμε τα κουλούρια μας και τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Αφήνουμε 10-15 λεπτά. Δεν στοφάρουμε!
Ψήνουμε με ατμό στους 2200C για 15-20 λεπτά.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 1500 g Αλεύρι Tritordeum
- 1500 g Αλεύρι T70%
- 60 g Ζάχαρη
- 90 g Μέλι
- 150 g Φυτικά λιπαρά
- 1620 g Νερό κρύο
- 60 g Αλάτι
- 45 g Μαγιά