Ψωμι αργης ωριμανσης

45΄
Χρόνος Προετοιμασίας
25:10:00
Χρόνος αναμονής
3
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζύμωμα: 3 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 250C τον χειμώνα, 240C το καλοκαίρι.

Ξεκούραση: 60 λεπτά σε λεκάνη, διπλωμένη και σκεπασμένη η ζύμη.

Κοπτοδιαιρέτης: 120 – 420 γρ. Ξεκούραση 10 λεπτά.

Μορφοποίηση: Ελαφριά μορφοποίηση. Τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί κάνοντας «δίπλες».

Ωρίμανση: Στο ψυγείο (40C) για 12-24 ώρες.

Ψήσιμο: Χαράσσουμε και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (240°C) με ατμό, για 30 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 800 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 200 γρ. Αλεύρι Ορεινό
  • 620 γρ. Νερό παγωμένο
  • 150 γρ. Βυνοποιημένη ζύμη-Malzstück
  • 20 γρ. Αλάτι
  • 15 γρ. Μαγιά νωπή

Εξοπλισμός

  • Ζυμωτήριο