Πασχαλινα Κουλουρακια με Χαρουπι

ΟΔΗΓΙΕΣ
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα βούτυρα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το μαχλέπι, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα μαζί με το γάλα (χλιαρά).
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε για λίγο στην αργή ταχύτητα.
- Παίρνουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αλείφουμε με το μίγμα αυγό – γάλα.
- Ψήνουμε στους 1700C (φούρνος με αέρα) για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 350 g Βούτυρο γάλακτος Τ82%
- 100 g Βούτυρο Αιγοπρόβειο 99%
- 250 g Zάχαρη άχνη
- 100 g Χαρουπόμελο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 8 g Μαχλέπι
- 3 g Κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 g Βανίλια
- 200 g Αυγά (4 τμχ)
- 150 g Γάλα φρέσκο (χλιαρό)
- 1000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής
- 10 g Baking powder
- 2 Κρόκους με λίγο γάλα για άλειμμα