Σταφιδοψωμο με μελι

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:30
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε στο ζυμωτήριο όλα τα υγρά, με το μέλι διαλυμένο στο νερό, (εκτός του χυμού πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε μουλιάσει τις σταφίδες) με το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αλεύρια και τη μαγιά και ξεκινάμε το ζύμωμα για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες μαζί με το χυμό πορτοκάλι και αναμιγνύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Ξεκουράζουμε σε λαδωμένο πάγκο για 20 λεπτά. Τεμαχίζουμε, πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες ή ταψιά. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε στη στόφα για 45 λεπτά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (~1800C) με ατμό, για 25 λεπτά περίπου.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 500 γρ. Αλεύρι Πλάθω Υγεία με Β12 Τ70
  • 500 γρ. Αλεύρι Πλάθω Υγεία με Β12 Ολικής
  • 50 γρ. Μαγιά νωπή
  • 200 γρ. Μέλι
  • 10 γρ. Αλάτι
  • 300 γρ. Σταφίδα ξανθή (σουλτανίνα)
  • 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό
  • 400 γρ. Νερό
  • 50 γρ. Χυμός πορτοκάλι
  • 3 γρ. Κανέλα τριμμένη

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Φόρμα
  • Ζυμωτήριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Με Σίδηρο, Φυλλικό οξύ και Β12

Ο σίδηρος συµβάλλει στο σχηµατισµό του αίµατος και τη µεταφορά του οξυγόνου στον οργανισµό. Επίσης, βοηθάει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήµατος και συνεισφέρει στη φυσιολογική νοητική λειτουργία. Το φυλλικό οξύ συµβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη του µητρικού ιστού κατά την εγκυµοσύνη. Η βιταµίνη Β12 βοηθάει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήµατος και συνεισφέρει στη διατήρηση […]
Περισσότερα

Dinkel (Ντίνκελ)

Το αλεύρι Dinkel παράγεται από ένα αρχέγονο είδος σιταριού εξαιρετικής ποιότητας που ανήκει στην ίδια οικογένεια µε το κοινό σιτάρι. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στην ήπια γεύση του, στην υψηλή διατροφική του αξία και στη σκληρή εξωτερική φλούδα που προστατεύει τον πυρήνα του, διατηρώντας τις θρεπτικές του ουσίες. Το Dinkel δεν είναι κατάλληλο για τα […]
Περισσότερα