Πασχαλινα Κουλουρακια με Χαρουπι

Directions

  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα βούτυρα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το μαχλέπι, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα μαζί με το γάλα (χλιαρά).
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε για λίγο στην αργή ταχύτητα.
  • Παίρνουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα αλείφουμε με το μίγμα αυγό – γάλα.
  • Ψήνουμε στους 1700C (φούρνος με αέρα) για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 350 g Βούτυρο γάλακτος Τ82%
  • 100 g Βούτυρο Αιγοπρόβειο 99%
  • 250 g Zάχαρη άχνη
  • 100 g Χαρουπόμελο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 8 g Μαχλέπι
  • 3 g Κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 g Βανίλια
  • 200 g Αυγά (4 τμχ)
  • 150 g Γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  • 1000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής
  • 10 g Baking powder
  • 2 Κρόκους με λίγο γάλα για άλειμμα