Χωριατικο ψωμι με Teff
ΟΔΗΓΙΕΣ
Φτιάχνουμε μία υγρή προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης : 20 ώρες στο ψυγείο.
Ζύμωμα: 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη 60-90 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ή 16-20 ώρες στους 80C (αργή ωρίμανση).
Μορφοποιούμε ελαφρά και τοποθετούμε σε τελάρο ή σε καλαθάκια (banneton).
Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπιες συνθήκες στόφας.
Ψήσιμο: Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
Προ-ζύμη (Poolish)
- 1500 g Αλεύρι Teff
- 1500 g Νερό
- 15 g Μαγιά νωπή
Ζύμη
- 3000 g Προ-ζύμη (Poolish)
- 3000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
- 3000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
- 50 g Μαγιά νωπή
- 50 g Εκχύλισμα ξανθιάς βύνης
- 130 g Αλάτι
- 3400 g Νερό