Pretzel (Γερμανικο Αλμυρο Κουλουρι)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζύμωμα: Αργό 3 λεπτά, γρήγορο 6 λεπτά
Θερμοκρασία Ζύμης: 260C
Τεμαχισμός – πλάσιμο: 90 – 100 γρ. σε φυτίλια 70 – 80 εκατοστών που λεπταίνουν στις άκρες και πλάσιμο στο χαρακτηριστικό σχήμα. Εναλλακτικά πλάθουμε σε μπαγκετίνια.
Ωρίμανση: 20 – 30’ λεπτά εκτός στόφας, να πιάσουν κρούστα.
Εμβαπτίζουμε ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ (φοράμε γάντια μίας χρήσης) σε διάλυμα καυστικής σόδας 4% (40 γρ. NaOH food grade σε 1.000 γρ. νερό)* και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Χαράσσουμε στο χοντρό σημείο και αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.
Ψήσιμο: 1900C για περίπου 12-15’ λεπτά, χωρίς ατμό.
*Η καυστική σόδα (ΝαΟΗ ή υδροξειδίου του νατρίου) είναι ισχυρό αλκάλι και πρέπει να χρησιμοποιείται με προφυλάξεις (γάντια, γυαλιά).
Συστατικά
- 1000 g Αλεύρι Τ.70% Δυνατό
- 70 g Μαργαρίνη μαλακή
- 20 g Μαγιά
- 20 g Αλάτι
- 480 g Νερό