FLATBREAD ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής, την ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά ώστε να πάρουμε μια απαλή ζύμη. Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά. Χωρίζουμε σε 3 κομμάτια τη ζύμη μας και με τη βοήθεια του πλάστη, σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε λεπτές πίτες. Για την σύνθεση προσθέτουμε τα λαχανικά, ξεκινώντας από την τριμμένη ντομάτα την οποία στρώνουμε στην επιφάνεια του flatbread. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά και τα τοποθετούμε πάνω στην ντομάτα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα επάνω σε καυτή λαμαρίνα για 7 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς τα flatbreads. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο βάζουμε με ένα κουτάλι σε διάφορα σημεία κατσικίσιο τυρί και φύλλα από δυόσμο.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 260 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 260 γρ. Mίγμα για ψωμί ολικής άλεσης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 10 γρ. baking powder
- 10 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
- 3 γρ. αλάτι
- 2 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 τμχ τριμμένη ντομάτα
- 1 τμχ κόκκινο κρεμμύδι
- 1 τμχ πιπεριά κόκκινη
- 1 τμχ πιπεριά πράσινη
- 1 κολοκύθι
- 1 μελιτζάνα
- Κατσικίσιο τυρί Βέρο Κρητικό
- Φύλλα δυόσμου
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Λαμαρίνα
- Πλάστης