FLATBREAD ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

20΄
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
8
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής, την ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά ώστε να πάρουμε μια απαλή ζύμη. Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά. Χωρίζουμε σε 3 κομμάτια τη ζύμη μας και με τη βοήθεια του πλάστη, σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε λεπτές πίτες. Για την σύνθεση προσθέτουμε τα λαχανικά, ξεκινώντας από την τριμμένη ντομάτα την οποία στρώνουμε στην επιφάνεια του flatbread. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά και τα τοποθετούμε πάνω στην ντομάτα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα επάνω σε καυτή λαμαρίνα για 7 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς τα flatbreads. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο βάζουμε με ένα κουτάλι σε διάφορα σημεία κατσικίσιο τυρί και φύλλα από δυόσμο.

Chef: Αντώνης Μπατσίνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Λαμαρίνα
  • Πλάστης