Ψωμι με λιαστη ντοματα, θυμαρι και φουντουκι
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε τα αλεύρια μας σε μια φαρδιά λεκάνη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και περίπου 250 – 300 ml χλιαρό νερό για ένα ζυμάρι μέτριο. Μόλις σχηματιστεί το ζυμάρι προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το φουντούκι, θυμάρι και το πιπέρι. Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για μια ώρα, σκεπασμένο. Χωρίζουμε το ζυμάρι και πλάθουμε δύο στρογγυλά ψωμιά. Το βάζουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψεκάζουμε με νερό την επιφάνια και ψήνουμε στους 180 ˚C σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 250 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 70 γρ. ντομάτα λιαστή ψιλοκομμένη
- 80 γρ. φουντούκι μέτρια κοπανισμένο
- 2 κ.γ. θυμάρι
- 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- Μαύρο πιπέρι
Εξοπλισμός
- Λεκάνη
- Ταψί