Ψωμι με λιαστη ντοματα, θυμαρι και φουντουκι

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής
1
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε τα αλεύρια μας σε μια φαρδιά λεκάνη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και  περίπου 250 – 300 ml χλιαρό νερό για ένα ζυμάρι μέτριο. Μόλις σχηματιστεί το ζυμάρι προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το φουντούκι, θυμάρι και το πιπέρι.  Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για μια ώρα, σκεπασμένο. Χωρίζουμε το ζυμάρι και πλάθουμε δύο στρογγυλά ψωμιά. Το βάζουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψεκάζουμε με νερό την επιφάνια και ψήνουμε στους 180 ˚C σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Chef: Ευφροσύνη Κἀτσουνα

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Λεκάνη
  • Ταψί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί

Το Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί παράγεται από επιλεγμένα σκληρά στάρια. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για εύκολη παρασκευή σπιτικού χωριάτικου ψωμιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε νερό. Δοκιμάστε το σε πολλές παραλλαγές, όπως κρεμμυδόψωμο, σταφιδόψωμο, λαγάνα, κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΑΛΕΥΡΟΥ: ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ […]
Περισσότερα

Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης

Η ιδανική επιλογή για την εύκολη παρασκευή σπιτικού μαύρου ψωμιού, αφού χρειάζεται να προσθέσετε μόνο νερό. Παρασκευάζεται από αλεύρι που προέρχεται από ολόκληρο τον καρπό του σταριού, με συνέπεια να έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία από ένα λευκό αλεύρι.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, […]
Περισσότερα