Ψωμι τσιαπατα

40΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2:30
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαλύουμε πρώτα την ξηρή μαγιά μέσα σε λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου μέχρι να σχηματιστεί ελαστική ζύμη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη διπλωμένη μέσα σε λεκάνη για τουλάχιστον δύο ώρες, ή αποβραδίς στο ψυγείο. Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένο πάγκο, την απλώνουμε ομοιόμορφα, αλευρώνουμε από πάνω και κόβουμε τεμάχια σε ορθογώνιο σχήμα χωρίς να τα πλάσουμε. Τοποθετούμε τα τεμάχια ζύμης σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά ακόμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2400C με αντιστάσεις πάνω-κάτω. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία μετά από 10 λεπτά στους 2000C και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Λεκάνη
  • Ταψί
  • Μίξερ