ΝΤΟΝΑΤΣ

45'
Χρόνος Προετοιμασίας
1:30 ώρα
Χρόνος αναμονής
12
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά με λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι και τέλος το μαλακό βούτυρο. Ζυμώνουμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε λεία, ελαστική ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκ., κόβουμε δαχτυλίδια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 30’. Τηγανίζουμε σε μέτριο λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα στραγγίζουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή γλασάρουμε κατά προτίμηση.

Chef: Νίκος Μυλωνάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 800 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 7.5 γρ. μαγιά
  • 345 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 15 γρ. αλάτι
  • 165 γρ. βούτυρο

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι
  • Μίξερ