Πολυσπορο ψωμι για τοστ

15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα αλεύρια με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ώσπου να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε μία καλά λαδωμένη φόρμα. Τη διακοσμούμε με τους σπόρους της επιλογής μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για 40-50 λεπτά. Τέλος, ψήνουμε για 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 250 γρ. Μίγμα Πολύσπορο Κρήτης
- 750 γρ. Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις
- 15 γρ. Μαγιά ξηρή
- 15 γρ. Αλάτι
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 500 γρ. Νερό
Εξοπλισμός
- Φόρμα
- Λεκάνη