ΔΙΚΟΚΚΟ ΚΑΙ ΚΑΜΟΥΤ ΦΟΡΜΑΣ
60'
Χρόνος Προετοιμασίας
9 ώρες
Χρόνος αναμονής
16
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Στον κάδο του μίξερ με γάτζο ανακατέψτε τα άλευρα με το νερό και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στη συνέχεια βάζετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Αφήνετε να ξεκουραστεί μέσα στον κάδο του μίξερ για μισή ώρα. Βάζετε το ζυμάρι σε φόρμα του κιλού, περασμένη με ηλιέλαιο, και με λίγο νερό με το χέρι περάστε την επιφάνεια να την κάνετε επίπεδη και προσθεστε λίγο ακόμα νερό βάζοντας τους extra σπόρους. Αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και το βάζετε ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη ήμερα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 C για 55 λεπτά περίπου.
Chef: Σεραφείμ Καραντζιούνης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 150 γρ. Αλεύρι Καμούτ Ολικής Άλεσης Μύλοι Κρήτης
- 100 γρ. poolish
- 400 γρ. νερό
- 10 γρ. φρέσκια μαγιά
- 11 γρ. αλάτι
- 20 γρ. σουσάμι, extra για topping
- 20 γρ. κολοκυθόσπορος, extra για topping
- 20 γρ. ηλιόσπορος, extra για topping
- 20 γρ. λιναρόσπορος, extra για topping
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, για λάδωμα
Εξοπλισμός
- Φόρμα
- Μίξερ