Churros

50΄
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος αναμονής
30
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε µια κατσαρόλα βάζουµε το βούτυρο, νερό, γάλα, ζάχαρη και αλάτι και αφήνουµε να πάρει µια βράση. Προσθέτουµε το αλεύρι και ανακατεύουµε για δυο λεπτά. Μεταφέρουµε τη ζύµη στο µίξερ και χτυπάµε µέχρι να κρυώσει τελείως. Τέλος, προσθέτουµε ένα ένα τα αυγά και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθεί, βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Τηγανίζουµε σε ηλιέλαιο. Σε ένα µπολ βάζουµε τη σοκολάτα, το γάλα και το αλάτι και τα λιώνουµε σε µπεν µαρί. Ανακατεύουµε και προσθέτουµε αν χρειαστεί λίγο καυτό νερό µέχρι να πάρουµε την υφή που θέλουµε. Χτυπάµε τα φρούτα στο µπλέντερ, τα βάζουµε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουµε κονιάκ και ζάχαρη και το σιγοβράζουµε µέχρι να δέσει.

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • ΓΙΑ ΤΑ CHURROS

  • 150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ. νερό
  • 150 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ

  • 300 γρ. μιξ κόκκινων φρούτων
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κονιάκ

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Τηγάνι
  • Μπλέντερ
  • Μπολ
  • Κατσαρόλα