Ciabatta (με χρηση Poolish)

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
14:00:00
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Poolish: Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή (κολλώδη) προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης: 4 ώρες @ 24°C ή 15 ώρες @ 4°C.

Ζύμωμα: Ζύμωμα 5 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά και το ελαιόλαδο λίγο πριν το τέλος.

Τελική θερμοκρασία ζύμης: 260C τον χειμώνα, 240C το καλοκαίρι.

Ξεκούραση: 90 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη. Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε.

Κόψιμο: Κατά βούληση.

Μορφοποίηση:  Σχηματοποιούμε ελαφρώς τις γωνίες και τοποθετούμε σε πανιά.

Ωρίμανση: 30 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα.

Ψήσιμο:  Ψήνουμε σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (250°C) με ατμό, για 25 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

 

 

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • Poolish (προ-ζύμη)

  • 750 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 750 γρ. Νερό (χλιαρό)
  • 8 γρ. Μαγιά νωπή
  • Ζύμη

  • 1950 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 300 γρ. Συμπύκνωμα ciabatta
  • 1650 γρ. Νερό παγωμένο
  • 60 γρ. Αλάτι
  • 20 γρ. Μαγιά νωπή
  • 150 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1500 γρ. Poolish

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άλευρα αρτοποιίας λευκά

Τ70 Δυνατό Αλεύρι δυνατό με υψηλή απορρόφηση και πολύ καλή διόγκωση. Δίνει ψωμί με εξαιρετική κυψέλωση και λεπτή κόρα. Αντέχει στην καταπόνηση και είναι κατάλληλο για ταχυζυμωτήρια και για κυλίνδρισμα. Τ70 Απαλό Απαλό αλεύρι για χειροποίητα ζυμάρια που προσφέρει καλή διόγκωση. Δίνει εύγευστο χειροποίητο και χωριάτικο ψωμί με καλή κυψέλωση. Ιδανικό για χρήση σε απλά […]
Περισσότερα

Μίγματα Αρτοποιίας

Χαρουπάλευρο Αρτοποιίας Τα Μίγμα Χαρουπάλευρο Αρτοποιίας περιέχει σε κάποιο ποσοστό αλεύρι χαρουπιού. Το χαρούπι είναι ένα ιδιαίτερα πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία τρόφιμο και είναι αυτό που συντήρησε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή κατά την περιπλάνηση του στην έρημο καθώς και μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού κατά την περίοδο της κατοχής. Το χαρούπι είναι ιδιαίτερα πλούσιο […]
Περισσότερα