Ciabatta (με χρηση Poolish)
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
14:00:00
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Poolish: Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή (κολλώδη) προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης: 4 ώρες @ 24°C ή 15 ώρες @ 4°C.
Ζύμωμα: Ζύμωμα 5 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά και το ελαιόλαδο λίγο πριν το τέλος.
Τελική θερμοκρασία ζύμης: 260C τον χειμώνα, 240C το καλοκαίρι.
Ξεκούραση: 90 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη. Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε.
Κόψιμο: Κατά βούληση.
Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς τις γωνίες και τοποθετούμε σε πανιά.
Ωρίμανση: 30 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα.
Ψήσιμο: Ψήνουμε σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (250°C) με ατμό, για 25 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
Poolish (προ-ζύμη)
- 750 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
- 750 γρ. Νερό (χλιαρό)
- 8 γρ. Μαγιά νωπή
Ζύμη
- 1950 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
- 300 γρ. Συμπύκνωμα ciabatta
- 1650 γρ. Νερό παγωμένο
- 60 γρ. Αλάτι
- 20 γρ. Μαγιά νωπή
- 150 γρ. Ελαιόλαδο
- 1500 γρ. Poolish