Κριτσινια Καλαμποκιου

20'
Χρόνος Προετοιμασίας
01:00
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό για 6-7 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει ελαστικότητα.

Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά.

Κόβουμε σε φυτίλια και πλάθουμε, βουτάμε σε νερό, κυλάμε σε τριμμένο décor καλαμποκιού με ηλιόσπορο ή τυρί ρεγκάτο και τοποθετούμε σε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 2000C για 15 λεπτά περίπου (περιστροφικός φούρνος)

 

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 300 g Μίγμα CORN (K307)
  • 700 g Αλεύρι Τ70%
  • 270 g Κρασί λευκό
  • 270 g Σπορέλαιο
  • 100 g Μαργαρίνη μαλακή
  • 100 g Κονιάκ ή ρακή
  • 45 g Ζάχαρη
  • 5 g Αλάτι
  • 10 g Baking powder
  • Για διακόσμηση : décor καλαμποκιού ή τυρί Ρεγκάτο