Ciabatta (με χρηση Poolish)

30΄
Preparation Time
14:00:00
Waiting Time
10
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Poolish: Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή (κολλώδη) προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης: 4 ώρες @ 24°C ή 15 ώρες @ 4°C.

Ζύμωμα: Ζύμωμα 5 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά και το ελαιόλαδο λίγο πριν το τέλος.

Τελική θερμοκρασία ζύμης: 260C τον χειμώνα, 240C το καλοκαίρι.

Ξεκούραση: 90 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη. Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε.

Κόψιμο: Κατά βούληση.

Μορφοποίηση:  Σχηματοποιούμε ελαφρώς τις γωνίες και τοποθετούμε σε πανιά.

Ωρίμανση: 30 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα.

Ψήσιμο:  Ψήνουμε σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (250°C) με ατμό, για 25 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

 

 

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • Poolish (προ-ζύμη)

  • 750 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 750 γρ. Νερό (χλιαρό)
  • 8 γρ. Μαγιά νωπή
  • Ζύμη

  • 1950 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 300 γρ. Συμπύκνωμα ciabatta
  • 1650 γρ. Νερό παγωμένο
  • 60 γρ. Αλάτι
  • 20 γρ. Μαγιά νωπή
  • 150 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1500 γρ. Poolish