ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
01:20
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το ζυμάρι, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Για τη σάλτσα, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ντομάτα, το βασιλικό και λίγο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και να δέσει ώστε γίνει σάλτσα. Για τη σύνθεση, κόβουμε το ζυμάρι σε περίπου 250 γραμμάρια και ρίχνουμε την σάλτσα και την γέμιση, διπλώνουμε τύπου μισοφέγγαρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην αντίσταση στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.
Chef: Νικόλαος Πετράκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 150 γρ. Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 140 γρ. χλιαρό νερό
- 4 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ ΠΟΠ Κολυμβάρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε φέτες
- Κρεμμύδι σε φέτες
- Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- Γραβιέρα τριμμένη
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Ταψί
- Κατσαρόλα