MANAKISH
30'
Χρόνος Προετοιμασίας
01:40
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
Διαλύστε μαγιά με νερό και μέλι σε κάδο του μίξερ. Στην συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύετε με γάντζο για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια ταχύτητα. Κάνετε μπάλα και βάζετε το ζυμάρι σε μπολ και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κόβετε σε μπάλες των 120 γρ. και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Με έναν πλάστη ανοίξτε τα μπαλάκια και αφήνετε σε ταψί με λαδόκολλα για άλλα 20 λεπτά. Τέλος βάλτε πάνω από τις πίτες το ZAATAR και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για περίπου 10 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ZAATAR
Ανακατέψτε όλα τα υλικά.
Chef: Σεραφείμ Καραντζιούνης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 130 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Κρήτης
- 230 γρ. νερό
- 7 γρ. αλάτι
- 5 γρ. μέλι
- 20 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά
ΓΙΑ ΤΟ ZAATAR
- 12 γρ. αποξηραμένο θυμάρι
- 4 γρ. σουμάκ
- 12 γρ. σουσάμι ψημένο
- 2 γρ. αλάτι
- 70 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 0.5 ξύσμα από λεμόνι
Εξοπλισμός
- Μίξερ
- Μπολ
- Ταψί