MANAKISH

30'
Χρόνος Προετοιμασίας
01:40
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ

Διαλύστε μαγιά με νερό και μέλι σε κάδο του μίξερ. Στην συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύετε με γάντζο για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια ταχύτητα. Κάνετε μπάλα και βάζετε το ζυμάρι σε μπολ και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κόβετε σε μπάλες των 120 γρ. και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Με έναν πλάστη ανοίξτε τα μπαλάκια και αφήνετε σε ταψί με λαδόκολλα για άλλα 20 λεπτά. Τέλος βάλτε πάνω από τις πίτες το ZAATAR και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για περίπου 10 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ ZAATAR

Ανακατέψτε όλα τα υλικά.

Chef: Σεραφείμ Καραντζιούνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Ταψί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι Σκληρό

Το Σκληρό αλεύρι παράγεται από επιλεγμένα στάρια και είναι κατάλληλο για πολλές εφαρμογές της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής στην κουζίνα σας. Μπορείτε να ανοίγετε άψογα φύλλο, ενώ είναι κατάλληλο για βασιλόπιτες και κάθε είδους πίτες, για πίτσες και ξεροτήγανα, για λουκουμάδες, κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει […]
Περισσότερα

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις είναι κατάλληλο για όλες τις εφαρμογές της μαγειρικής ή της ζαχαροπλαστικής που απαιτούν αλεύρι. Μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, φύλλο, πίτες, τηγανητά και σάλτσες και γενικά όλα τα εδέσματα της κουζίνας σας.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη […]
Περισσότερα