Χωριατικο ψωμι με κρητικα βοτανα και γιαουρτι
35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:45
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουµε στο µίξερ το αλεύρι το νερό και τη µαγιά και χτυπάµε για 5 λεπτά. Προσθέτουµε αλάτι, το γιαούρτι και ελαιόλαδο αρωµατισµένο µε φρέσκια ρίγανη και θυµάρι και χτυπάµε για ακόµα 3 λεπτά. Μεταφέρουµε σε λαδωµένο µπολ, καλύπτουµε και αφήνουµε για µια ώρα να φουσκώσει. Ξεφουσκώνουµε τη ζύµη, την πλάθουµε σε στρογγυλό σχήµα και την αφήνουµε ακόµα µια ώρα. Επαναλαµβάνουµε για µια ακόµα φορά. Ψήνουµε σε κλειστή γάστρα στους 200 C για 25 λεπτά, αφαιρούµε το καπάκι και συνεχίζουµε για 20 λεπτά στους 180 C.
Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 500 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. Μίγμα για ψωμί ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 300 γρ. νερό
- 100 γρ. Κατσικίσιο γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 15 γρ. αλάτι
- 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- Φρέσκο θυμάρι
- Φρέσκια ρίγανη
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Μίξερ
- Γάστρα