Χωριατικο ψωμι με κρητικα βοτανα και γιαουρτι

35΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:45
Χρόνος αναμονής
20
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουµε στο µίξερ το αλεύρι το νερό και τη µαγιά και χτυπάµε για 5 λεπτά. Προσθέτουµε αλάτι, το γιαούρτι και ελαιόλαδο αρωµατισµένο µε φρέσκια ρίγανη και θυµάρι και χτυπάµε για ακόµα 3 λεπτά. Μεταφέρουµε σε λαδωµένο µπολ, καλύπτουµε και αφήνουµε για µια ώρα να φουσκώσει. Ξεφουσκώνουµε τη ζύµη, την πλάθουµε σε στρογγυλό σχήµα και την αφήνουµε ακόµα µια ώρα. Επαναλαµβάνουµε για µια ακόµα φορά. Ψήνουµε σε κλειστή γάστρα στους 200 C για 25 λεπτά, αφαιρούµε το καπάκι και συνεχίζουµε για 20 λεπτά στους 180 C.

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Μίξερ
  • Γάστρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης

Η ιδανική επιλογή για την εύκολη παρασκευή σπιτικού μαύρου ψωμιού, αφού χρειάζεται να προσθέσετε μόνο νερό. Παρασκευάζεται από αλεύρι που προέρχεται από ολόκληρο τον καρπό του σταριού, με συνέπεια να έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία από ένα λευκό αλεύρι.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, […]
Περισσότερα

Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί

Το Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί παράγεται από επιλεγμένα σκληρά στάρια. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για εύκολη παρασκευή σπιτικού χωριάτικου ψωμιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε νερό. Δοκιμάστε το σε πολλές παραλλαγές, όπως κρεμμυδόψωμο, σταφιδόψωμο, λαγάνα, κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΑΛΕΥΡΟΥ: ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ […]
Περισσότερα