BLINIS ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΠΡΙΚ

10'
Χρόνος Προετοιμασίας
60΄
Χρόνος αναμονής
10
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη των Blinis διαλύουμε τη μαγιά στη μισή ποσότητα χλιαρού νερού μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος προσθέτοντας και τη μαγιά αφού έχει ενεργοποιηθεί. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ένα δροσερό μέρος για μια περίπου ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη μας. Σε ένα τηγάνι αλείφουμε ελαιόλαδο και σε ένα τσέρκι διαμέτρου 2 εκατοστών προσθέτουμε τη ζύμη και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Για το σερβίρισμα αλείφουμε το κάθε Blinis με κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε ένα κομμάτι καπνιστό σολομό και γαρνίρουμε με μπρικ, φιλέτο από λάιμ και άνηθο.

Chef: Αντώνης Μπατσίνης

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Τηγάνι
  • Τσέρκι
  • Σύρμα χειρός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλεύρι Μαλακό

Το Μαλακό αλεύρι παράγεται από μαλακά στάρια και είναι κατάλληλο κυρίως για εφαρμογές της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής στην κουζίνα σας. Είναι ιδανικό για πολλά γλυκά, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, μπισκότα, καθώς και για τηγανητά και σάλτσες.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, […]
Περισσότερα

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις είναι κατάλληλο για όλες τις εφαρμογές της μαγειρικής ή της ζαχαροπλαστικής που απαιτούν αλεύρι. Μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, φύλλο, πίτες, τηγανητά και σάλτσες και γενικά όλα τα εδέσματα της κουζίνας σας.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη […]
Περισσότερα

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα