BLINIS ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΠΡΙΚ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη ζύμη των Blinis διαλύουμε τη μαγιά στη μισή ποσότητα χλιαρού νερού μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος προσθέτοντας και τη μαγιά αφού έχει ενεργοποιηθεί. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ένα δροσερό μέρος για μια περίπου ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη μας. Σε ένα τηγάνι αλείφουμε ελαιόλαδο και σε ένα τσέρκι διαμέτρου 2 εκατοστών προσθέτουμε τη ζύμη και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Για το σερβίρισμα αλείφουμε το κάθε Blinis με κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε ένα κομμάτι καπνιστό σολομό και γαρνίρουμε με μπρικ, φιλέτο από λάιμ και άνηθο.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 180 γρ. Κατσικίσιο γάλα ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
- 200 γρ. νερό χλιαρό
- 9 γρ. μαγιά ξερή
- 125 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 125 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 3 κρόκοι αυγών
- 5 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ
- 60 γρ. Αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- 250 γρ. Κατσικίσιο τυρί ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
- 300 γρ. Καπνιστό σολομό
- Λάιμ
- Μπρικ
- Άνηθο
Εξοπλισμός
- Μπολ
- Τηγάνι
- Τσέρκι
- Σύρμα χειρός