Πολιτικη Βασιλοπιτα

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
02:00
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε ελαστική και ομοιογενή ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά. Κόβουμε και πλάθουμε σε μπάλες και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σκεπασμένα να φουσκώσουν. Πατάμε και ανοίγουμε τις μπάλες με τα χέρια και με τον πλάστη, και τοποθετούμε στις φόρμες. Ενσωματώνουμε το φλουρί και τοποθετούμε στη στόφα για 45 λεπτά. Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο και ζάχαρη, διακοσμούμε με αποφλοιωμένα αμύγδαλα και ψήνουμε στους 1850C για 30-35 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1000 γρ. Μίγμα για Πολίτικη Βασιλόπιτα
  • 400 γρ. Νερό
  • 50 γρ. Χυμός πορτοκάλι
  • 5 γρ. Frutice πορτοκάλι
  • 3 γρ. Κανέλα
  • 40 γρ. Μαγιά νωπή

Εξοπλισμός

  • Ζυμωτήριο
  • Φόρμα