Πολιτικη Βασιλοπιτα

30΄
Preparation Time
02:00
Waiting Time
2
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε ελαστική και ομοιογενή ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά. Κόβουμε και πλάθουμε σε μπάλες και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σκεπασμένα να φουσκώσουν. Πατάμε και ανοίγουμε τις μπάλες με τα χέρια και με τον πλάστη, και τοποθετούμε στις φόρμες. Ενσωματώνουμε το φλουρί και τοποθετούμε στη στόφα για 45 λεπτά. Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο και ζάχαρη, διακοσμούμε με αποφλοιωμένα αμύγδαλα και ψήνουμε στους 1850C για 30-35 λεπτά.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 1000 γρ. Μίγμα για Πολίτικη Βασιλόπιτα
  • 400 γρ. Νερό
  • 50 γρ. Χυμός πορτοκάλι
  • 5 γρ. Frutice πορτοκάλι
  • 3 γρ. Κανέλα
  • 40 γρ. Μαγιά νωπή

Equipment

  • Ζυμωτήριο
  • Φόρμα