Κουραμπιεδες με Χαρουπι

ΟΔΗΓΙΕΣ
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά τα φυτικά λιπαρά και το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι ν’ αφρατέψουν και συνεχίζουμε με το κονιάκ.
- Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το χαρουπάλευρο και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να «σταθεί» για 10 λεπτά περίπου και έπειτα ξεκινάμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος και σήμα που θέλουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (1800C) για 25 λεπτά περίπου. Όταν τους βγάλουμε και κρυώσουν, τους περνάμε από ζάχαρη άχνη.
- Τους τοποθετούμε σε στοίβα και τους πασπαλίζουμε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.
Συστατικά
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
- 4000 g Φυτικά λιπαρά 99%
- 2000 g Βούτυρο αιγοπρόβειο 99%
- 2500 g Ζάχαρη άχνη
- 300 g Κονιάκ
- 2500 g Αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα
- 50 g Baking powder
- 6500 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής
- 1500 g Χαρουπάλευρο