Κουραμπιεδες με Χαρουπι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά τα φυτικά λιπαρά και το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι ν’ αφρατέψουν και συνεχίζουμε με το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το χαρουπάλευρο και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να «σταθεί» για 10 λεπτά περίπου και έπειτα ξεκινάμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος και σήμα που θέλουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (1800C) για 25 λεπτά περίπου. Όταν τους βγάλουμε και κρυώσουν, τους περνάμε από ζάχαρη άχνη.
  • Τους τοποθετούμε σε στοίβα και τους πασπαλίζουμε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ: