Ντονατ (γλασο)

45'
Χρόνος Προετοιμασίας
01:45
Χρόνος αναμονής
25
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε στο ζυμωτήριο όλα τα υλικά πλην της μαργαρίνης και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Προσθέτουμε τη μαλακή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και ζυμώνουμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τον κάδο. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη για 45 λεπτά. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 2 εκατοστών, κόβουμε με το κουπάτ και τοποθετούμε στη στόφα (350C) με υγρασία 80%, μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000C για 10 λεπτά, παρουσία ατμού ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις κρυώσουν αλείφουμε σε λιωμένο βούτυρο και διακοσμούμε με κρυσταλλική ζάχαρη (με ή χωρίς κανέλα), ή ζάχαρη άχνη, ή γλασάρουμε με βουτυρόγλασο, ή λευκή / μαύρη σοκολάτα. Προαιρετικά μπορούμε να τα γεμίσουμε με διάφορες γεύσεις.

Γλάσο

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη άχνη με το γάλα, μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε λίγο – λίγο τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά σ’ ένα λείο, γυαλιστερό μίγμα.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 1600 γρ. Αλεύρι Άριστον Φ Τσουρεκιού
  • 400 γρ. Αλεύρι Μαλ. Ζαχ/κής
  • 500 γρ. Νερό
  • 200 γρ. Γάλα
  • 30 γρ. Αλάτι
  • 80 γρ. Μαγιά νωπή
  • 300 γρ. Ζάχαρη
  • 330 γρ. Αυγά ολόκληρα
  • 5 γρ. Μοσχοκάρυδο
  • 500 γρ. Μαλακή μαργαρίνη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 500 γρ. Κουβερτούρα
  • 160 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. Γάλα
  • 50 γρ. Κονιάκ
  • 200 γρ. Μαργαρίνη
  • ΓΙΑ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΟ

  • 500 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. Γάλα
  • 30 γρ. Μαργαρίνη

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Ζυμωτήριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μαλακά ειδικών χρήσεων

Μαλακό Κανταϊφιού Αλεύρι υψηλής ποιότητας, από επιλεγμένα στάρια, σε μορφή πούδρας, με πολύ χαμηλό ποσοστό γλουτένης. Δίνει εξαιρετική γεύση και τραγανότητα. Ιδανικό για κανταΐφι, παντεσπάνι, σαβαγιάρ, κρέμες και για την αραίωση μαλακών αλευριών. Μαλακό Ζαχαροπλαστικής Αλεύρι υψηλής ποιότητας, από επιλεγμένα στάρια, με χαμηλό ποσοστό γλουτένης. Δίνει εξαιρετική γεύση, αφρατάδα και χωρίς φύρες σε τελικά προϊόντα […]
Περισσότερα

Άριστον Φ ενισχυμένα

Άριστον Φ extra Ζαχαροπλαστικής Αλεύρι εξαιρετικής ποιότητας, από επιλεγµένα στάρια, εξαιρετικά δυνατό, µε µεγάλη ελαστικότητα. Είναι κατάλληλο για ενίσχυση στα σφολιατοειδή, µπριός, πανετόνε. Ιδανικό για λουκουµάδες, ντόνατς, εκλέρ κλπ. Άριστον Φ Τσουρεκιού Αλεύρι εξαιρετικής ποιότητας, από επιλεγµένα στάρια, ενισχυµένο και εξειδικευµένο για τις ανάγκες των τσουρεκιών. ∆ίνει τελικά προϊόντα µε εξαιρετική γεύση και ποιότητα. Ιδανικό […]
Περισσότερα